Quick Links


Place here any module, widget, design or HTML. for example menu, categories

850 TL ve üzeri ücretsiz kargo!

Poco theme
0
Shopping Cart (0)
0 ürün - 0,00TL
0
Alışveriş Sepeti (0)
0 ürün - 0,00TL
HP i3

Anadolu Mutfak Kültürü’nün Kökenleri

Arkeolojik, Arkeometrik, Dilsel, Tarihsel ve Etnolojik Veriler Işığında

Yazar: Ahmet Uhri


Anadolu mutfağının kültürel kökenlerini ekosistemin dolayısıyla coğrafya ve iklimin belirleyiciliği üzerinden ortaya koymaya çalışan bu kitap, çok farklı bölgesel mutfakların kökenleri üzerinden bu öneriyi gerçekleştirmeye çalışmaktadır. 

Güncel bazı sorularla açıklanacak olursa; neden Kıyı Ege mutfağında ot ve balık kültürü daha baskın? Neden Güneydoğu Anadolu’da kebap ve baklava var? Neden Konya’da Etli Ekmek gibi bir yemek varken Çorum’un İskilip ilçesinde İskilip Dolması yapılmakta? Neden Marmara Bölgesi süt ve süt ürünlerinde daha baskın bir bölge? Doğu Anadolu Mutfağı neden daha çok ete dayalı bir mutfak? Kuşkusuz bu soruların net yanıtları en temelde kültürle ilgili ancak kültürü belirleyen ve biçimleyen doğa olabilir mi? Zira Marks’ın tanımıyla kültür; doğanın yaptıklarına karşı insanın ürettiği her şey. Eğer öyleyse doğayı, kültürü belirleyen en temel ölçütlerden biri olarak düşünebilir miyiz? İşte bu türden sorulara yanıt aramak üzere başladı bu çalışma, sonucu tatmin edici olabildi mi? Bu sorunun yanıtını da okuyucuya bırakıyorum. – Ahmet Uhri


(Tanıtım bülteninden)

Arkeolojiye dair daha fazla içerik için Arkhe Arkeoloji Dergisi, Arkhe Konsept ve Arkhe Kitap bölümlerini ziyaret etmeyi unutmayın.

Kitap Özellikleri
ISSN 9786057352538

Anadolu Mutfak Kültürü’nün Kökenleri

  • Ürün Kodu: KP0856

Anadolu Mutfak Kültürü’nün Kökenleri

Arkeolojik, Arkeometrik, Dilsel, Tarihsel ve Etnolojik Veriler Işığında

Yazar: Ahmet Uhri


Anadolu mutfağının kültürel kökenlerini ekosistemin dolayısıyla coğrafya ve iklimin belirleyiciliği üzerinden ortaya koymaya çalışan bu kitap, çok farklı bölgesel mutfakların kökenleri üzerinden bu öneriyi gerçekleştirmeye çalışmaktadır. 

Güncel bazı sorularla açıklanacak olursa; neden Kıyı Ege mutfağında ot ve balık kültürü daha baskın? Neden Güneydoğu Anadolu’da kebap ve baklava var? Neden Konya’da Etli Ekmek gibi bir yemek varken Çorum’un İskilip ilçesinde İskilip Dolması yapılmakta? Neden Marmara Bölgesi süt ve süt ürünlerinde daha baskın bir bölge? Doğu Anadolu Mutfağı neden daha çok ete dayalı bir mutfak? Kuşkusuz bu soruların net yanıtları en temelde kültürle ilgili ancak kültürü belirleyen ve biçimleyen doğa olabilir mi? Zira Marks’ın tanımıyla kültür; doğanın yaptıklarına karşı insanın ürettiği her şey. Eğer öyleyse doğayı, kültürü belirleyen en temel ölçütlerden biri olarak düşünebilir miyiz? İşte bu türden sorulara yanıt aramak üzere başladı bu çalışma, sonucu tatmin edici olabildi mi? Bu sorunun yanıtını da okuyucuya bırakıyorum. – Ahmet Uhri


(Tanıtım bülteninden)

Arkeolojiye dair daha fazla içerik için Arkhe Arkeoloji Dergisi, Arkhe Konsept ve Arkhe Kitap bölümlerini ziyaret etmeyi unutmayın.

Kitap Özellikleri
ISSN 9786057352538
  • Marka: Sakin Kitap
  • Görüntülenme Sayısı: 336
  • Stok Durumu: 1

195,00TL


0/50 yorum
Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer Ürünler

Özel Ürün
Yeni

Seçeceğiniz 6 Sayı Kampanyası

912,00TL 1.140,00TL

Seçeceğiniz 6 Sayı KampanyasıArkhe dergisinin seçeceğiniz 6 sayısından oluşan kampanya. Kargo ücrets..

Özel Ürün
Yeni
Arkhe

Büyük Kampanya

2.999,00TL 3.610,00TL

Büyük KampanyaArkeoloji, sanat tarihi, tarih, antropoloji, nümismatik vb alanlara ilgisi olan tüm ok..

Özel Ürün
Yeni
Arkeoloji Sanat Yayınları

Antandros'tan Günümüze Antik Zaman Sofraları

180,00TL 200,00TL

Antandros'tan Günümüze Antik Zaman SofralarıArkeolojik zenginlik açısından rakipsiz, gastronomik zen..

Özel Ürün
Yeni
Arkhe

Arkeolojiye Giriş Seti

999,00TL 1.110,00TL

Arkeoloji alanında kütüphanenizde bulunması gereken 7 kaynaktan oluşan setİçindekilerArkeolojik Küçü..

Yeni
Yapı Kredi Yayınları

Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nde Yemek Kültürü

220,00TL

Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nde Yemek KültürüYazar: Marianna YerasimosSeyyâh-ı âlem Evliyâ Çele..

Özel Ürün
Yeni
Arkhe

Anadolu Uygarlıkları Seti

1.845,00TL 2.050,00TL

Anadolu Uygarlıkları SetiAnadolu Uygarlıkları alanında kütüphanenizde bulunması gereken 7 kaynaktan ..

Yeni
Alfa Yayınları

Soframız Nur Hanemiz Mamur

180,00TL

Soframız Nur Hanemiz MamurOsmanlı Maddi Kültüründe Yemek ve BarınakYazar: Christoph K. Neumann , Sur..

Yeni
Everest Yayınları

Osmanlı Mutfak Sözlüğü

450,00TL

Osmanlı Mutfak SözlüğüPriscilla Mary Işın“Bu işin birkaç hafta, bilemedim birkaç ay süreceğini düşün..

Yeni
Maya Kitap

İnsanlığın Yeme Tarihi

210,00TL

İnsanlığın Yeme TarihiYazar: Tom StandageAltı Bardakta Dünya Tarihi'nin yazarından insanlık tarihine..

Özel Ürün
Yeni

İzmir’in Smyrna’sı

308,75TL 325,00TL
Özel Ürün
Yeni
Yeni
Yeni
Yeni
Yeni
Yeni
Yeni
Yeni
Yeni
Özel Ürün
Yeni
Özel Ürün
Yeni

İzmir’in Smyrna’sı

308,75TL 325,00TL
Özel Ürün
Yeni

İzmir’in Smyrna’sı

308,75TL 325,00TL
Özel Ürün
Yeni
Yeni
Yeni
Yeni
Yeni
Özel Ürün
Yeni
Özel Ürün
Yeni

İzmir’in Smyrna’sı

308,75TL 325,00TL